ORIGINEEL SCHILDERIJ

De originele werken van Donkersloot hebben doorgaans het formaat 120 x 150 cm, deze werken zijn uniek en geheel met de hand geschilderd. Een origineel schilderij staat als voorbeeld voor een ingeschilderde grafiek in een beperkte oplage en veel lager geprijsd. Zo is een werk van Donkersloot voor een veel breder publiek bereikbaar. Alle werken die kunstpakket verkoopt worden gesigneerd door de kunstenaar en geleverd met certificaat van echtheid.

GICLEE OF INGESCHILDERD GRAFIEK

Een Giclée is een zeer goede kunstreproductie. Bij deze techniek worden hoogwaardige inkten in verschillende kleurlagen aangebracht op speciaal canvas. Door deze benadering is de Giclée vaak nauwelijks van het origineel te onderscheiden en in dit geval beperkt uigegeven en exclusief bij kunstpakket. Peter Donkersloot wil met zijn kunst meer mensen bereiken dan alleen diegenen die zijn originele werk kopen. Logisch. Hij kiest voor een reproductiemethode die het oorspronkelijke gevoel van het origineel optimaal overbrengt. Met een Giclée kan dat, want een Giclée vormt een kunstreproductie die in bijna niets onderdoet voor het origineel. Behalve dan dat ze een stuk betaalbaarder is. Dat is waar kunstpakket ook voor staat betaalbare kunst. 

Het originele kunstwerk wordt digitaal opgenomen waarna via allerlei technische aanpassingen het digitaal bestand gereed komt voor de uiteindelijke druk.Veel musea gaan tegenwoordig over tot het exposeren van giclee's om daarmee het originele werk te beschermen tegen invloeden van buitenaf. De giclee's worden ook door Peter Donkersloot zelf gesigneerd en genummerd.

MONOPRINT

Monoprint is een grafische druktechniek, waarbij elke afdruk uniek is. Om deze afdruk te maken breng je inkt aan op een glad oppervlak, zoals een glasplaat.Vervolgens leg je het papier hierop en maak je een afdruk. De monoprints van Donkersloot worden gedrukt op een geschilderde onderlaag die op elk werk uniek is.Het is niet mogelijk om meerdere identieke afdrukken maken, maar wel werken in een serie. De monoprints van Peter Donkersloot zijn genummerd en in serie gemaakt, dus elk werk in die serie is een uniek exemplaar. Dit doe je door in de schildering op de glasplaat steeds een klein detail te  veranderen voor elke afzonderlijke afdruk. Bijvoorbeeld  door er iets bij te schilderen of juist wat inkt weg te halen. Op die manier maak je een serie afdrukken die sterk op elkaar lijken, maar die toch anders en uniek zijn.

ZEEFDRUK

Zeefdruk is een oude, betrouwbare opdruktechniek. Het principe van de zeefdruktechniek is een ambachtelijke druktechniek die gebruikt wordt voor meerdere grafische doeleinden, zoals textielbedrukking, affiches en kunstdrukken.