Ik ben Theo Schoonhoven allereerst handelaar in hart en nieren. Daarbij ook kunstliefhebber. Mijn doel is om kunst betaalbaar aan de mensen aan te bieden. Daarom doe ik dat in webshop-vorm. Ik heb dus geen fysieke galerie maar verkoop vanuit huis. Dit heeft als voordeel dat we geen hoge kosten hebben qua huur van een pand. Dat ziet u terug in de prijs! Nu is het wel zo dat kunst niet tegen dumpprijzen “weggegeven” kan worden. Eerlijk zakendoen houd in dat je ook oog hebt voor de kunstenaars,galeriehouders zodat we allemaal ons brood ermee kunnen verdienen. Ook dat ziet u terug in de prijs.

Hoe het begon.

Ik begon met kunst na mijn pensionering. Ik kocht wat en veilde het via catawiki. Al gouw kwam ik het werk van Peter Donkersloot tegen. Zijn werk bleek goed te lopen. Ik kochtte zijn werk via iemand die de website kunstpakket had en die van de hand wilde doen. Die website bestond uit een deel werken van Peter Donkersloot en een deel dropshipping van bronzen beelden van de kunstenaar Ger van Tankeren. Heb besloten het avontuur aan te gaan en nam kunstpakket.nl over.De site was verouderd en voldeed niet meer aan de eisen van vandaag. Daarom heb ik besloten om kunstpakket.nl geheel te vervangen door een nieuwe webshop.

Heden

Dan zijn we nu aangekomen bij het heden en zijn we volop bezig om kunst van Peter Donkersloot en Ger van Tankeren via de nieuwe webshop aan te bieden. Kunstpakket.nl is nog volop in ontwikkeling. Omdat ons budget beperkt is zullen we dat grotendeels zelf doen. Het SEO gedeelte besteden we wel uit zodat we goed vindbaar zijn op google voor onze potentiele klanten.

Missie

Zoals gezegd is onze missie om betaalbare kunst aan te bieden via de webshop. Vandaar ook de naam kunstpakket. Kunst online bestellen en via de pakketdienst als pakket in huis krijgen. We zijn nu bezig met het uitbreiden van ons assortiment. Oa hebben wij beelden in huis van Jacqueline Shafer. Haar beelden zijn kleurrijk en vol fantasie. Ook beelden en schilderijen van Theo Mackaay verkopen wij via kunstpakket.nl. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe kunst en soms koop je iets wat op dit moment niet loopt, dat zijn dan leermomenten.

Online winkelervaring

Onze missie is ook om de online “winkelervaring”  te laten aansluiten bij de wens van de klant. Omdat kunst een gevoel is en dat het toch soms moeilijk op een foto af te lezen is hebben wij ervoor gekozen dat de meeste kunstwerken bij ons thuis te bezichtigen zijn. 7 dagen per week. Alleen de bronzen beelden die we via kunstpakket verkopen worden rechtstreeks vanaf de kunstenaar naar de klant verstuurd. Daarom passen wij op die bronzen beelden een ruime retourregeling toe. Dit betekend dat u 20 dagen de tijd heeft om het beeld retour te zenden zonder daarvoor weer te betalen. En u krijgt uw geld terug. Ook grote bedrijven passen een ruim retourbeleid toe dat past binnen een goede klantbeleving.

Bestellen  

Binnen die klantbeleving past ook een makkelijk bestelsysteem. Wij hebben ervoor gekozen voor het zogeheten “one page check out” dus de klant hoeft niet in te loggen alvorens hij iets wil bestellen. Ook hoeft hij niet eerst lid te worden van een nieuwsbrief of iets dergelijks. Daarbij biedt Kunstpakket verschillende betaalmethoden aan zoals afterpay. Daarbij is de webwinkel ssl beveiligd en dat zorgt ervoor u veilig kunt betalen. Verder doen we niet aan popups of andere vervelende afleidingen. Snel veilig simpel afrekenen is bij kunstpakket belangrijk en hoort bij een prettige winkelervaring in onze webshop.

 

Peter Donkersloot

Daarbij hebben we een exclusieve lijn laten maken door Peter Donkersloot. De zogenaamde Fat Painted serie. Die kopen we samen in met een drietal andere kunsthandelaren. De serie bestaat uit werken die geheel met de hand geschilderd worden en vervolgens door onze huisdrukker van een top kwaliteit print voorzien. Hierna voorziet Peter het doek nog met de geschilderde details en is het doek klaar voor zijn prachtige signatuur. Onze partner website zegt hier het volgende over:  “Positieve reacties stromen via social media binnen sinds Peter Donkersloot een nieuwe lijn toegevoegd heeft aan zijn toch al rijke oeuvre. Met zijn nieuwe passievolle schilderijen waar de verf vaak dik en centimeter bovenop ligt raakt hij direct de emotie van de toeschouwer. Peter durft bestaande conventies los te laten en zichzelf te vernieuwen in deze collectie.”

Stijl

Peter Donkersloot schildert volgens de oude ‘laag over laag’ traditie. Dit geeft een schilderij meer diepte. Bij verf direct uit de tube, kan dit effect niet bereikt worden. Omdat de ‘laag over laag’ traditie veel tijd kost, maakt Peter Donkersloot gebruik van sneldrogende acryl, op waterbasis. Tevens zorgt het ervoor dat de kleuren ‘warmer’ ogen. Peter Donkersloot wil met zijn schilderijen iets vertellen, iets wat niet met woorden uitgedrukt kan worden.

Gaat  dus je voorkeur uit naar filmsterren als Marilyn Monroe, Sophia Loren of Brigitte Bardot? Of behoren popartiesten als Ramses Shaffy, Bob Dylan en David Bowie tot je helden? Of spreken maffiahelden als Don Corleone, Al “Scarface” Pacino of Tony Soprano meer tot de verbeelding? Of ben je geïnteresseerd in een kunstwerk van legendarische beroemdheden als Mohammed Ali of John F. Kennedy? Of wil je een koninklijke celebrity als Maxima als blikvanger? Topkunstenaar Peter Donkersloot is als geen ander in staat om met zijn magistrale schilderstechniek de essentie te visualiseren.