Terug

Waanzinnige nachtwacht schilderijen van Jack Liemburg

Nachtwacht serie

Misschien wel de bekendste werken van Jack Liemburg zijn de Nachtwacht schilderijen. Jack Liemburg heeft een hele serie aan nachtwacht werken gecreëerd. De zogenaamde Nachtwacht serie is te koop bij kunstpakket. 

De moderne Nachtwacht Schilderij van Jack Liemburg.

Jack Liemburg is een kunstenaar die met dezelfde enthousiasme en passie als de oude Hollandse meesters zijn schilderijen maakt met de modernste fototechnieken en verf. Jack Liemburg brengt een nieuwe dimensie aan in oude meesterwerken, zodat ze weer helemaal van de 21ste eeuw zijn en passen in de elk interieur. De Nachtwacht is een van de mooiste werken van Jack. Met een mix van oude meesterwerken zoals het melkmeisje, Het meisje met de parel en hedendaagse modellen maakt hij van de Nachtwacht de Nachtwacht 2.0.

De originele Nachtwacht. De Nachtwacht - Rembrandt van Rijn - Kunstpakket

Wist je dat de oorspronkelijke titel van het schilderij De nachtwacht : ‘De compagnie van Frans Banning Cocq en luitenant Willem van Ruytenburgh maakt zich gereed om uit te marcheren. ‘ is? Het schilderij is een groepsportret van de Amsterdamse schutterij.  Rembrandt van Rijn schilderde de Nachtwacht in 1642 met olieverf op doek en meet 380 x 455 cm. Toch was hij zijn tijd ver vooruit en was net als Jack Liemburg onconventioneel.

De Nachtwacht een groepsportret.

Rembrandt van Rijn maakte geen gewoon groepsportret zoals in die tijd gebruikelijk was. Hij liet zelfs mensen verdwijnen achter een arm. Daarmee maakte Rembrandt van Rijn een dynamische opstelling van de groep.  De dynamiek van de opstelling van de groep maakt de weergave zeer realistisch. Het geheel oogt als een onverwacht gemaakt fotografisch snapshot. Jack Liemburg maakt, met zijn moderne versie van de Nachtwacht, gebruik van fototechnologie en schilderkunst om net als Rembrandt een dynamisch schilderij neer te zetten.

2019 Rembrandt jaar.Zelfportret Rembrandt van Rijn. Kunstpakket

De Gouden Eeuw was een periode van grote welvaart voor Nederland. Veel bezoekers zijn bekend met de 17e-eeuwse grachten en de werken van de Nederlandse meesters in het Rijksmuseum. Rembrandt Harmenszoon van Rijn is geboren op 15 juli 1606 in Leiden. In het jaar 2019 is het 350 jaar geleden dat Rembrandt overleed. Het hele jaar zullen op allerlei plaatsen en manieren dat herdacht worden. Het kan ook het jaar zijn om de moderne versie van de nachtwacht van Jack Liemburg aan die mooie wand thuis te hangen. Ter gelegenheid hebben wij meerdere versies van De Nachtwacht 2019. Hieronder zie je 2 moderne versies van de Nachtwacht serie van Jack.

 

Wie is Jack Liemburg? Wie is Jack Liemburg. Kunstpakket.nl

Jack is geboren op 9 oktober 1967 in Heerde. Liemburg verhuisde al op jonge leeftijd naar Leeuwarden. In zijn puberteit kwam hij in aanraking met Herman Brood en De muziek van Brood was als een inspiratie voor zijn schilderijen. Jack Liemburg is bekend geworden door zijn kunstwerken op geheel eigen wijze te vertalen op grote linnen doeken. Tegenwoordig heeft hij een duidelijke eigen signatuur. Doet alles vanuit de hand en met Foto's, tekst en schilderwerk valt alles samen op het doek.

 

Lees meer Sluiten

Filters

    Geen producten gevonden...

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Kunstpakket 9,7 / 10 - 13 Reviews @ webwinkelkeur
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »