Terug

Heeft u vragen? Bel of WhatsApp ons, 7 dagen per week bereikbaar! 06 - 23643267

Jan Snoeck zeefdruk theepot 4

Leuke zeefdruk, gesigneerd van Jan Snoeck. Oplage was 50 exemplaren. Het kunstwerk is op dit moment bij onze lijstenmaker en zal eind februari gereed zijn. Afmetingen incl. wit blanken houten lijst circa 70 x 50 cm. Bestel nu en we reserveren deze voor

750,-

  • Gratis verzending binnen Nederland.
  • Altijd bereikbaar, zeven dagen per week!
  • Bedrijven ontvangen direct factuur met 21% BTW.
  • Directe levering! Alle beelden op voorraad, meestal binnen 1 à 2 werkdagen geleverd.

Productomschrijving

Jan Snoeck zeefdruk theepot 4

Jan Snoeck was beeldhouwer. Hij werd geboren in Rotterdam, waar zijn vader een winkel had in schrijf-, schilder- en tekenbenodigdheden. De kelder stond er vol met tonnetjes verf in de primaire kleuren rood, geel en blauw. Die maakten op de kleine Jan een onuitwisbare indruk. Na het bombardement op zijn woonplaats in mei 1040 verhuisde het gezin naar Scheveningen en daarna naar Den Haag. Daar volgde Jan de Vrije en de Koninklijke Academie.

Jan Snoeck Kunstpakket

In 1953 vertrok hij voor een jaar naar Parijs, waar hij in de leer ging in het atelier van Ossip Zadkine wiens beeld Verwoeste Stad in datzelfde jaar werd geplaatst in Rotterdam.

Aanvankelijk maakte Snoeck beelden uit steen, hout, metaal en brons. Later werkte hij vooral in keramiek en klei. Kenmerkend is zijn gebruik van vrolijke, primaire kleuren. De meeste beelden hebben mensen als onderwerp. Omdat veel van zijn monumentale buitensculpturen niet in een oven pasten, metselde hij na het bakproces de onderdelen op elkaar. Veel van Snoecks monumentale werk is zowel in Nederland als in het buitenland te zien.

Werk van Snoeck bevindt zich in de collecties van prominente musea, zoals het Stedelijk Museum in Amsterdam, het Kunstmuseum in Den Haag, Boijmans Van Beuningen in Rotterdam, het Frans Hals in Haarlem en het Princessehof in Leeuwarden.

In 2007 was van Jan Snoeck een retrospectief te zien in Museum Beelden aan Zee ter gelegenheid van zijn tachtigste verjaardag. Tijdens de opening van deze expositie De goddelijke aardwormen, werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Geen verzendkosten binnen Nederland

Geen verzendkosten binnen Nederland

Geen verzendkosten binnen nederland

Product tags

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Jan Snoeck zeefdruk theepot 4

Jan Snoeck zeefdruk theepot 4

750,-

Kunstpakket 9,7 / 10 - 327 Reviews @ webwinkelkeur