Terug

Heeft u vragen? Bel of WhatsApp ons, 7 dagen per week bereikbaar! 06 - 23643267

Beeld Erasmus

Voor 12 uur besteld, binnen 2 dagen in huis.

Fraai verbronsd beeld van 19 cm hoog incl . sokkel.

95,-

  • Gratis verzending binnen Nederland.
  • Altijd bereikbaar, zeven dagen per week!
  • Bedrijven ontvangen direct factuur met 21% BTW.
  • Directe levering! Alle beelden op voorraad, meestal binnen 1 à 2 werkdagen geleverd.

Productomschrijving

Beeld Erasmus

Erasmus sculptuur verbronsd. 

Erasmus is een vooraanstaande humanist. In het humanisme staat het mens-zijn centraal. Als mens moet je zelfbewust, met veel zorg en aandacht, nadenken over de omgang met jezelf en je omgeving. Op zijn reizen door Europa leert Erasmus andere beroemde humanisten kennen. Via een uitgebreid brievennetwerk onderhoudt hij contact met hen, onder wie de Engelse humanist, filosoof en staatsman Thomas More.

Erasmus publiceert verschillende theologische en humanistische boeken voor een brede lezersgroep. Dankzij de nog jonge boekdrukkunst, uitgevonden rond 1450, wordt deze doelgroep ook bereikt. Boeken drukken kost veel minder tijd en geld dan boeken overschrijven met de hand. Zijn bekendste boek wordt Lof der Zotheid uit 1509, waarin hij de spot drijft met slechte menselijke eigenschappen als gierigheid, ijdelheid en machtswellust. Erasmus geeft zo op satirische wijze commentaar op de machthebbers in kerk en wereld. Dit is niet zonder risico, want de kerk bestraft kritiek. Maar Erasmus omzeilt dit probleem door het personage ‘Zotheid’ als verteller te laten optreden en zo de mensen een spiegel voor te houden.

Erasmus noemt zich tijdens zijn leven graag ‘Desiderius Erasmus van Rotterdam’. Rotterdam is altijd trots geweest op zijn beroemde stadgenoot. Al in 1549 krijgt hij er een standbeeld en inmiddels zijn ook de Erasmus Universiteit en de Erasmusbrug naar hem vernoemd. Ook daarbuiten leeft zijn naam voort: miljoenen studenten in Europa zijn via het Erasmusprogramma op uitwisseling gegaan.

Geen verzendkosten binnen Nederland

Geen verzendkosten binnen Nederland

Geen verzendkosten binnen nederland

Product tags

Recent bekeken

  • Sculptuur Erasmus

    95,-

    Fraai verbronsd beeld van 19 cm hoog incl . sokkel.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Beeld Erasmus

Beeld Erasmus

95,-

Kunstpakket 9,7 / 10 - 327 Reviews @ webwinkelkeur